Bescherm je bedrijf met Webroot antivirus

Met het oog op de hedendaagse bedreigingen kun je niet zonder een aantal basisbeveiligingen. Eén daarvan is je antivirusoplossing. Wij gebruiken hiervoor de professionele oplossing van Webroot. Webroot antivirus is als standaardcomponent opgenomen in de door ons gehanteerde beheerpakketten.

Webroot is een softwarematige beveiligingsoplossing, het endpoint communiceert direct met de cloud en daardoor wordt “het gedoe” met het telkens lokaal implementeren van updates van ‘virus-handtekeningupdates’ vermeden.

Een lichtgewicht client en een zeer snelle installatie zijn de belangrijkste kenmerken die meteen opvallen en in vergelijking met andere oplossingen worden de systeemprestaties niet negatief beïnvloed, en al helemaal niet tijdens een volledige scan.

Webroot secureanywhere antivirus

Hoe het werkt

In plaats van een lokale database te onderhouden die up-to-date moet worden gehouden, vraagt de Webroot-client de cloudservers om te bepalen of een programma dat het opmerkt ‘goed’ of ‘slecht’ is. Als het programma in orde is gebeurt er niets, maar als er een bedreiging herkent wordt verwijdert Webroot het van het systeem.

Webroot analyseert onbekende software

Als er door Webroot onbekende software op de computer wordt aangetroffen dan wordt een gedetailleerde ‘telemetrie’ naar het Webroot-hoofdkwartier gestuurd. De software wordt gecontroleerd en tegelijk worden verdachte acties gevolgd. Het kan voorkomen dat een onbekend maar wel betrouwbaar programma tijdens deze analyse niet volledig functioneel is totdat het sein ‘alles veilig’ vanaf de centrale locatie gekomen is. Als het programma onbetrouwbaar is stopt Webroot het programma en herstelt eventuele aanpassingen.

Als er tijdelijk even geen internetverbinding is kan Webroot natuurlijk geen contact opnemen met de centrale Webroot cloudserver, maar omdat de lokale Webroot software al weet welke geïnstalleerde programma’s vertrouwd zijn blijft alles normaal functioneren. Wel is het zo dat programma’s die nog nooit op je computer gestart zijn als verdacht worden beschouwd totdat de internetverbinding hersteld is.

Als het te beveiligen systeem helemaal geen internetverbinding heeft, is Webroot waarschijnlijk niet jouw oplossing.

Belangrijkste kenmerken van Webroot:

  • Webroot kan naast andere AV oplossingen bestaan, het is niet nodig om bestaande beveiligingssoftware te verwijderen.
  • Een nieuw PC of laptop wordt direct beveiligd en is binnen enkele seconden volledig operationeel.
  • Er hoeven geen updates van virushandtekeningen of virusdefinitiebestanden gedownload of geïnstalleerd te worden.
  • Lichtgewicht client < 1 MB.
  • Altijd up-to-date omdat de bedreigingsgegevens in realtime vanuit de cloud aan de Webroot-client worden geleverd.

Maandrapportage zodat je weet dat je veilig bent!

Als je beheer bij ons afneemt dan krijg je maandelijks een rapportage van ons. Hierin zie je in één oogopslag hoe je omgeving er voor staat. De status van antivirus is een van de zaken die we hierin meenemen.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.