Een betrouwbare back-up is onmisbaar

Het kwijtraken van gegevens of data is je grootste nachtmerrie. Eén van de belangrijkste pijlers binnen het IT-beheer is dan ook het inregelen en bewaken van de back-up. Niet meer dan logisch dat we hoge eisen stellen aan de back-up oplossing. Heel belangrijk aan die eisen zijn de herstel (of restore) mogelijkheden. Want waar het om draait is niet de back-up zelf maar de mogelijkheden tot snel herstel.

Redstor een back-up oplossing met uitgebreide restore mogelijkheden
Redstor een systeemherstel oplossing met uitgebreide restore mogelijkheden

Slaap gerust, de back-up is geregeld

Wij vinden een goede nachtrust belangrijk, daarom wordt een niet geslaagde back-up bij ons met net zoveel gewicht behandeld als een incident. Uitgebreide bewaking en onze incidentmanagement procedure garanderen dat er altijd herstel van de gegevens of de complete omgeving kan plaatsvinden.

Verschillende omstandigheden vereisen verschillende oplossingen

Afhankelijk van de omgeving of de situatie passen wij verschillende back-upoplossingen toe. Voor IT omgevingen die lokaal staan passen wij Redstor toe. Dit product voldoet vooral goed op de o zo belangrijke restoremogelijkheden. Op onze Redstor productpagina vindt je alle informatie.

Back-up zowel lokaal als in de cloud opgeslagen

Het is prettig om op twee verschillende locaties je (back-up) gegevens op te slaan. Voor een snelle restore van enkele bestanden staat de back-up lokaal. Maar daar bovenop staat er natuurlijk ook een kopie buiten het pand. In tegenstelling tot vroeger tijden doen we dat niet meer met tapes in een kluis maar in de digitale variant daarop, de cloud.

Aanvullen back-up voor cloud omgeving

Disaster recovery

In een oogwenk volledig systeemherstel met Datto, vraag naar de demo
In een oogwenk volledig systeemherstel met Datto, vraag naar de demo

Het volledige herstel van een server of omgeving wordt disaster recovery genoemd. Herstel van een omgeving kost natuurlijk tijd. Wij hebben onze back-up oplossingen zo gekozen om deze tijd zo kort mogelijk te houden. Met de Redstor oplossing kan een server snel weer in de lucht gebracht worden en wordt door je medewerkers benodigde data automatisch met voorrang teruggezet. Je hebt vast gehoord van de termen RPO en RTO, deze beschrijven hoeveel data er verloren mag gaan en hoe snel een systeem weer beschikbaar moet zijn (zie ook ons artikel hierover). Als systemen echt belangrijk of zelfs onmisbaar zijn dan heb je een andere oplossing nodig. Deze oplossing zorgt ervoor dat je kunt uitwijken naar een ander systeem. Wij gebruiken Datto voor uitwijkoplossingen. Een product met de eigenschappen bedoeld voor Enterprise ondernemingen maar met het prijskaartje voor het MKB. Uitgebreide informatie vindt je op de Datto productpagina.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.