Data. Vier letters, maar achter die vier letters gaat een hele wereld schuil. Ga maar na, of jouw data nu lokaal bewaard wordt of in de cloud, alles zit er in. Zonder jouw data bestaat je bedrijf niet meer. Klantgegevens, personeelsdossier, administratie, offertes noem maar op.
Over die data, je gegevens dus, wil je je geen zorgen hoeven te maken. Je wilt dat ze beschikbaar zijn, je wilt dat ze niet gemanipuleerd kunnen worden en je wilt ook niet dat gegevens op straat komen te liggen. Denk maar aan AVG-boetes of reputatieschade. Goed om de nodige aandacht aan beveiliging te besteden.

Veilige IT begint met bewuste gebruikers. Met de beveiliging helpen we je graag.
Data wees er maar zuinig op!

Goede beveiliging begint met bewuste gebruikers

Zoals meestal is de mens de zwakste schakel in de keten. Het is dus belangrijk om je medewerkers die ‘iets’ met data doen te trainen en ze bewust te maken van de risico’s van hun gedrag. Dit is een belangrijke eerste stap in het veiliger maken van je IT omgeving. Hiermee minimaliseer je al snel de kans op datalekken, hacks en social engineering. Wij hebben hiervoor geen standaard trainingen maar we hebben in ons netwerk wel een aantal specialisten die hierin training kunnen geven. Indien gewenst zelfs met een demo hoe makkelijk een computerinbraak eigenlijk verloopt, gewoon door wat rond te bellen in een organisatie en je voor te doen als een medewerker van de IT afdeling.

Afspraken, procedures en processen

Een ander belangrijk aspect dat ook vaak vergeten wordt is het opstellen van beleid. Zorg dat je bedrijfsprocessen op orde zijn en ga na wat de raakvlakken zijn met beveiligingsaspecten. En misschien wil je niet meteen overgaan tot een certificering op het gebied van security, maar de eisen die gesteld worden binnen bijvoorbeeld de ISO 270001 norm zijn wel een handige leidraad. Ze zorgen ervoor zorgt dat je geen zaken over het hoofd ziet.
De maatregelen die je uiteindelijk neemt binnen de IT moeten komen uit het vastgelegde beleid. Een klein voorbeeld is het instellen van de lengte en complexiteit van een wachtwoord. Vanuit onze ervaring stellen wij dat altijd in bij onze klanten, maar in feite wil je dit als organisatie voorschrijven aan je IT afdeling (of leverancier). Wij krijgen veel te maken met klanten die extern geaudit worden op security. Wij denken graag met je mee en adviseren waar nodig.

Een veilige eigen IT omgeving

Ik heb een mannetje (of bedrijf) die mijn IT beheert, die vertrouw ik en ik neem aan dat alles veilig is. Een logische gedachte en dit horen we ook van onze eigen klanten waarvoor wij het beheer uitvoeren. Natuurlijk mag je verwachten dat in de basis de zaken op orde zijn. Maar zoals met alles: meten is weten. Wij adviseren om ondanks het vertrouwen ook te zorgen voor een betrouwbare testmethode. Wij werken hierin bijvoorbeeld samen met SIDN die een hele krachtige tool hiervoor ontwikkeld hebben.
Voor organisaties waarvoor wij het beheer uitvoeren meten we bijvoorbeeld realtime of servers en werkstations bij zijn met hun security patches en hun antivirus. We vertellen je graag wat je moet doen (en hoe) voor een veilige omgeving.

Beveiliging, ons portfolio

Samen met onze partners CyberSterk, Datto en Guardian 360 leveren wij  een breed scala aan beveiligingsoplossingen:

  • Application Security (‘as a service’ analyse van uw eigen programmacode op beveiligingsissues)
  • Geavanceerde toegangsbeveiliging (risicogebaseerde toegang en multi-factor authenticatie)
  • Anti-DDoS maatregelen
  • Veilige portalen (front-ends) (single-sign-on en multi-factor authenticatie)
  • Federatieve authenticatie voor uw applicaties (SAML, oauth, openID connect)
  • Businesscontinuïteit
  • MFA (Multi Factor Authentication)

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er met betrekking tot een goed beveiliging allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.