Ooit nagedacht over wat downtime je eigenlijk kost?

Werkt het bij jullie ook niet, ik kan helemaal niks.” Een ICT omgeving die platligt, een bedrijf dat stilvalt. “Downtime”, het horrorscenario voor iedere ICT verantwoordelijke. een kortstondige ‘outage’ is nog te overzien, maar een langdurige uitval kost geld, veel geld. Een leuk(?) weetje: Downtime wordt het vaakst veroorzaakt simpele zaken die door de juiste procedures en kleine investeringen voorkomen kunnen worden. Denk bij voorbeeld aan een virus, een volle harddisk of een stroomstoring. We leggen je graag uit wat de consequenties van downtime zijn. Na het lezen zul je ongetwijfeld het belang van het denken in bedrijfscontinuïteit inzien.

Downtime, wat kost dat eigenlijk?
Downtime, wat kost dat eigenlijk?

Iedereen naar huis

In onze tijd zijn je medewerkers volkomen hulpeloos als ze niet meer de beschikking hebben over hun computer. Het is een open deur, maar haast alle werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een PC of laptop. In feite kun je haast iedereen naar huis sturen als dit doemscenario werkelijkheid wordt.

Enig idee van de impact?

Heb je al eens nagedacht over welke systemen je eigenlijk allemaal hebt, wat hun doel is en wat er gebeurt als ze niet meer beschikbaar zijn? Er zijn best systemen waar je even zonder kunt, maar er zijn zeker systemen die je heel erg gaat missen. Goed om dat dus in kaart te brengen.

En wat kost het eigenlijk?

Er zijn drie parameters waarmee je vrij gemakkelijk kunt uitrekenen wat het je kost als systemen stilstaan. Het is niet lastig om te berekenen wat downtime je per uur zou kosten en het helpt je zeker om goede afwegingen te maken. Om hoeveel mensen gaat het? Wat kosten ze per uur? Wat is de gemiddelde omzet op een dag? Hiermee kun je de kostprijs en de gemiste omzet per uur uitrekenen.
Om je te helpen kun je de Datto ‘Recovery en kostencalculator‘ gebruiken.

Downtime, voorkomen en impact beperken

Stap 1 is natuurlijk zorgen voor een solide basis. Je wilt bij voorkeur voorkomen dat je downtime hebt. Wij adviseren en helpen je daar graag bij. Maar we hebben het over techniek en techniek kan altijd stuk gaan daarom is het toch verstandig om eens na te gaan hoe je bij downtime de impact kunt beperken. Waren vroeger dit soort oplossingen alleen beschikbaar voor grote multinationals nu zijn ze betaalbaar voor het MKB. Wij hebben heel goede ervaringen met Datto en we informeren graag over de werking en de kosten.

RPO en RTO, handig om te weten

Misschien ook wel handig om je kennis op te halen. Wat was ook al weer RTO en RPO? Wij leggen het uit in dit artikel.

Demo of meer informatie aanvragen

We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. Gebruik het contactformulier of neem telefonisch contact op via 033-2471111 om een afspraak te maken.