We kennen allemaal het spreekwoord ‘goed gereedschap is het halve werk‘. En om misverstanden te voorkomen toch nog even de officiële uitleg: Door de juiste hulpmiddelen te gebruiken wordt het karwei snel geklaard. Het mag duidelijk zijn dat je op hoge noren geen wereldkampioen kunstrijden wordt. Of je moet wel heel veel talent hebben, er zijn natuurlijk uitzonderingen die de regel bevestigen!

En zo is het logischerwijs ook met de aanpak van computercriminaliteit en cybercriminelen. Een veelvoud aan computervredebreuk wordt niet handmatig gepleegd door een schooljongen achter een PC’tje op zijn zolderkamer, maar door georganiseerde misdaad met geautomatiseerde systemen. Bij slechte beveiliging is het daarom ook niet de vraag of je gehackt wordt maar wanneer. En dat wanneer komt meestal sneller dan je lief is!

Zoals bij alle criminaliteit is het ook bij de cybercriminaliteit een wedloop tussen de schurken en de rechtschapenen. Daarom is het van belang dat, als we geen gemakkelijk slachtoffer willen worden, we zorgen voor de juiste maatregelen en het passende gereedschap.

Professionele tooling

Om de stap van MSP (Managed Service Provider) naar MSSP (Managed Service Security Provider) te kunnen maken hebben wij hiervoor het juiste gereedschap gezocht. Intern gebruiken we een SIEM oplossing. Voor algemeen gebruik vinden we het ‘kastje’ van CyberSterk ‘Bang for the Buck’. Dit kastje is eenvoudig in een omgeving te plaatsen en geeft je direct inzicht over het beveiligingsniveau. SIDN de ontwikkelaar van CyberSterk onderhoudt dit product zodat je niet achter raakt in de wedloop tussen goed en kwaad.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er op het gebied van Cybersterk en het scannen van netwerken en computers allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.