Op 1 januari 2021 houdt Google Cloud Print op met bestaan. Eind 2019 meldde de zoekgigant het slechte nieuws al aan alle gebruikers. Ondanks het groeiend aanbod aan slimme printers de afgelopen jaren, is Cloud Print vaak de enige optie om oude printers ‘slim’ te maken.  

Google Cloud print houdt op te bestaan.

Op 31 december 2020 kun je de laatste pagina printen via Google Cloud Print. Het nieuws is sinds eind 2019 bekend zodat gebruikers genoeg tijd hadden om een alternatief te vinden. Om het gemis ietwat draaglijker te maken zitten de beheersfuncties ondertussen verwerkt in Chrome en Chrome OS. Op zijn ondersteuningspagina voor enterprise-klanten wijst Google zelf op de integratie van de belangrijkste functies met Chrome en Chrome OS.

De laatste jaren verloor Cloud Print aan belang. Veel fabrikanten ontwikkelden hun eigen alternatief, zodat het vandaag ook zonder Cloud Print heel eenvoudig is om bestanden af te drukken vanop een mobiel toestel.