Microsoft Teams krijgt een ‘out of office’-functie deze maand binnen de desktopapp, een populaire functie die al langer in ‘Skype voor Bedrijven’ zit. Je kunt de status duidelijk herkennen aan de profielfoto en iedereen die een chat wil starten krijgt vanzelf je ingestelde melding te zien.

Microsoft Teams krijgt out of office

Op de Microsoft 365 Roadmap staat de nieuwe functie voorlopig gemeld onder de status ‘in development’. Heel lang mag dat niet meer gaan duren, want de releasedatum van de ‘out of office’-optie staat voor december 2020.

De optie staat bij heel wat Teams-gebruikers bovenaan het lijstje. Zeker voor wie migreert van Skype voor Bedrijven, waar de functie wel in zit, is het een gemis. Nu is het nog zo dat je de status op ‘bezet’ kunt zetten, maar dat kleine rode bolletje met een streep erdoor is niet altijd duidelijk voor iedereen. Een ‘out of office’-bericht voordat je een chat start is dat natuurlijk wel.

Gekoppeld met Outlook

Wie de status instelt in Teams, ziet automatisch ook een update in de Outlook-kalender. Automatische antwoorden worden ook verstuurd vanuit Outlook wanneer je je status in Teams aanpast naar ‘out of office’.

Op het eerste zicht lijkt dit misschien maar een kleine aanpassing, maar het is essentieel voor werknemers om tijdig en voldoende te ontspannen en om hun werk los te laten. Geen storende Teams-berichten tijdens je verlof is daarin belangrijk. Zeker in komende periode, er zijn heel wat bedrijven die deels of collectief sluiten, is rust op zijn plaats. Zodra de ‘out of office’-optie beschikbaar is, wordt die automatisch uitgerold naar alle Microsoft Teams-gebruikers.