Vanaf 1 juni biedt Google niet langer ongelimiteerde gratis back-ups in Google Foto’s aan. Dat betekent dat je nog een kleine maand de tijd hebt om je (oude) foto’s en video’s in de cloud te zetten. Daarna haalt Google de teugels aan.

Onderdeel van je algehele gratis Google opslagruimte

Vanaf 1 juni gebruikt word je algemene 15 GB gratis Google opslag ook gebruikt voor Google foto-opslag. En vol is vol, dus als de ruimte op is dan is ook over met je foto-back-ups.

Je hebt dus nog even tijd om al je oude foto’s en video’s ‘voor altijd’ gratis te back-uppen. Tenminste zolang Google de voorwaarden niet alsnog verandert. Helaas heb je daarmee dan nog geen oplossing voor nieuwe foto’s die je er na maakt. Misschien valt het allemaal mee, via deze link kun je controleren hoeveel ruimte je nu daadwerkelijk in gebruik hebt van je huidige 15 GB. Ook kan Googles hulpmiddel de tijd inschatten hoelang je nog foto’s kunt uploaden. Dit doet hij op basis van je huidige gebruik.