Het is weer zover, Microsoft heeft een nieuwe grote Windows 10 update klaarstaan. De versie wordt aangeduid met Windows 10 21H1. De update is per direct beschikbaar. Microsoft voegt weinig nieuws toe maar richt zich met name op nog meer stabiliteit. Met recht een voorjaarsschoonmaak dus!

Microsoft doet al geruime tijd tweemaal per jaar een grote update en maandelijks een kleinere met aanpassingen om foutjes in de software te herstellen. De maandelijkse updates zijn met name gericht op bugs en veiligheidslekken. Van de twee grote updates die jaarlijks uitkomen is in de regel de voorjaarsupdate de grootste met de meeste wijzigingen. In 2021 focust Microsoft zich wat dat betreft op de tweede update die in het najaar uitgerold wordt, die versie staat bekend als Sun Valley. Sun Valley is een volledig redesign van Windows 10.

Zelf installeren of…?

Wie niet kan wachten kan via deze link de update alvast zelf installeren. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, of dit lukt is mede afhankelijk van of je beheerder dit toestaat. Microsoft vindt het belangrijk dat iedereen op de laatste versie draait en hanteert tegenwoordig een ‘agressiever’ patchbeleid. Vroeg of laat zal je computer dus voorstellen om de update te installeren. Een beheerder (of gebruiker) mag een patch uitstellen, maar dit mag maar een beperkte tijd of aantal keren. Daarna wordt de update alsnog uitgevoerd.

Op een tijdstip dat het schikt!

Uitstellen is dus niet zinvol, maar meteen installeren hoeft ook niet. Plan de update in en voer hem op een geschikt moment uit. De update zelf loopt grotendeels op de achtergrond. Let op, op een gegeven moment moet de computer wel herstarten. Het resterende deel van de installatie wordt tijdens de herstart afgerond. Tijdens dat deel van de installatie is de computer niet beschikbaar om er op te werken. Dit duurt tussen de 15 en 45 minuten. ArchiLogiQ initieert in overleg bij haar klanten de installatie op afstand, veel klanten kiezen voor de zaterdagochtend. In de loop van de ochtend is de computer dan weer beschikbaar.

Wil jij ook het gemak van veilige en betrouwbare IT ervaren?

Wij helpen je graag met het in stand houden van een betrouwbare en bovenal veilige IT omgeving. Dus als je niet meer zelf wilt nadenken of je zorgen wilt maken over IT bel dan met ons en bespreek de mogelijkheden.

Bel nu 033-2471111