De gratis Teams versie bekend onder de naam ‘Teams Exploratory experience’ houdt op te bestaan per 15 september. Deze versie van Teams werd in februari 2020 geïntroduceerd en onder druk van Covid-19 heeft deze versie de populariteit van Teams een enorme boost gegeven. De verwachting was natuurlijk dat deze versie slechts tijdelijk gratis zou zijn en Microsoft heeft nu aangekondigd dat ze er inderdaad mee gaan stoppen.

Microsoft Teams

Na de vervaldatum verliezen gebruikers na 30 dagen de toegang tot hun Teams. Let dus even goed op als je geen data wilt kwijtraken en je toegang wilt behouden. Als je gebruikers binnen 60 dagen na de vervaldatum een betaalde licentie krijgen toegewezen, behouden ze gewoon hun toegang tot hun Teams en blijft alle data behouden. Na 60 dagen worden de gegevens van de gebruikers verwijderd.

Bovenstaande voor gebruikers waar de trial 12 maanden loopt. Er zijn een aantal scenario’s waardoor gebruikers geen toegang meer hebben:

  • Klant heeft de juiste hoeveelheid betaalde licenties maar niet gekoppeld aan een gebruiker.
  • Microsoft 365 Apps heeft wel de Teams client software maar geen gebruikersrecht op de Teams service
  • Exchange online of Echange Kiosk, hebben geen recht op Microsoft Teams
  • Meer Teams gebruikers dan betaalde Licenties

Meer informatie, of hulp nodig?

Microsoft geeft aan klanten te waarschuwen dat hun Teams Exploratory experience gaat verlopen en dat ze maatregelen moeten nemen. Twijfel je of weet je niet wat je moet doen? Neem contact met ons op en we bekijken samen met jou de beste (licentie)mogelijkheden voor jou situatie.