Een veilige IT omgeving is de norm

De missie die Guardian360 zichzelf ten doel heeft gesteld is om de rechtvaardigheid op de digitale infrastructuur te verhogen. In feite is het doel dat iedereen er vanuit moet kunnen gaan dat zijn of haar gegevens binnen een ICT omgeving veilig zijn. Guardian 360 wil dat bereiken door het beste securityplatform ter wereld te ontwikkelen en bereikbaar te maken voor organisaties en bedrijven

Guardian360

Met de stelling van Guardian360 ‘informatiebeveiliging is een continu proces is en voor optimale informatiebeveiliging moet de driehoek van mens, proces en technologie naadloos samenwerken.’ zijn wij het helemaal eens. Veel producten komen niet verder dan het scannen van een IT omgeving. Belangrijk maar in feite niet genoeg. Met Guardian kun je net even meer.

Informatiebeveiliging eng of moeilijk?

Voor veel mensen is informatiebeveiliging een ver van hun bed show. Het is eng of moeilijk. Jammer, want het is te belangrijk om te negeren en onnodig, want je hoeft geen security-specialist te zijn om security werkzaamheden te kunnen verrichten.

Krijg inzicht in jouw IT omgeving met de pluspunten van Guardian360

  • Security as a service
  • Ondersteunt compliancy van jouw organisatie
  • Guardian360 scant continu
  • Uitgebreid scannersarsenaal
  • Duidelijk management dashboard
  • Ook het interne netwerk wordt gescand
  • Guardian Hacker Alert Canary
  • Password en credential scanner

Aan welke zaken moet je eigenlijk denken in het kader van IT beveiliging?

Compliancy: Door compliant te zijn toon je aan dat je je zaken goed op orde hebt, dit wordt (meestal jaarlijks) getoetst door een onafhankelijke auditor.

Risicobeheersing: Een belangrijk aspect, neem als organisatie informatiebeveiliging absoluut op in je risicobeheersing binnen je bedrijfscontinuïteitsplan (zie ook onze pagina over Business Continuïteit)

Awareness: aandacht voor je informatiesystemen is goed en een belangrijke stap maar vergeet de mens niet. Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn van hoe hackers werken en misbruik proberen te maken van hun vertrouwen (goedemiddag ik ben Pim van de helpdesk, wat is uw wachtwoord?)

AVG: Er wordt van je verwacht dat je ‘de AVG’ goed voor elkaar hebt? Ook hier is meten weer weten. Gebruik een scantool die dit voor je bewaakt.

Datalekken: Datalekken zijn niet eenvoudig te meten. Wat wel kan is je IT omgeving scannen op afwijkende zaken. Daardoor ben je op de hoogte en kun je onderzoek doen of er zicht een datalek heeft voorgedaan.

Geïnteresseerd in Guardian360 of meer toelichting nodig?

Guardian360 is één product van een reeks die we geselecteerd hebben om jouw omgeving cyberweerbaarder te maken. We luisteren graag naar jouw verhaal en kunnen je op basis daarvan uitstekend informeren of adviseren. Dit doen we bij voorkeur persoonlijk, dus we nodigen je graag uit om contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.