Wat is een netwerk en waarom netwerkbeheer?

De definitie van een netwerk is soms een lastige. Wij hanteren de volgende eenvoudige definitie: Een verbinding tussen verschillende computers en systemen met als doel dat deze systemen met elkaar kunnen communiceren. Om die verbinding tot stand te brengen is diverse apparatuur noodzakelijk. Het in stand houden (beheer) van deze verbindingen zorgt ervoor dat je medewerkers bij hun noodzakelijke data en applicaties kunnen.

Netwerkbeheer
Beheer van netwerkcomponenten, belangrijke basis voor beschikbaarheid van je diensten.

Welke netwerkcomponenten worden er beheerd?

Uitgaande van de bovenstaande definitie hebben we het dus over zaken als switches, routers, firewalls en WiFi accesspoints. De gebouwbekabeling laten we graag over aan de facilitaire dienst, wel kunnen we eventuele problemen hierin opsporen en hierover adviseren en meedenken.

Waarom is mijn netwerk zo traag ?

Een veelgehoorde vraag “Waarom is mijn netwerk zo traag”. Een simpele vraag, maar vaak niet eenvoudig te beantwoorden. Er zitten bijzonder veel schakels tussen de gebruiker en de dienst die hij of zij gebruikt. Naast het eigenlijke netwerk kan de vertraging zitten in het werkstation van de gebruiker zelf of in de dienst die hij gebruikt. We zullen een dergelijk vraag dan ook zoveel mogelijk holistisch benaderen en analyses uitvoeren in de hele keten. Afhankelijk van de uitkomst lossen we het direct op of we gaan met je in gesprek over wat er moet gebeuren.

Kijk ook eens bij beheer, switchbeheer, firewallbeheer en werkplekbeheer.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

Een IT omgeving kent vele facetten. Je kunt elk facet uitbesteden aan een gespecialiseerde beheerder maar wij raden aan zoveel mogelijk onder te brengen bij één partij. Hiermee heb je één aanspreekpunt en het voorkomt dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Wij gaan echt niet zeggen dat we van alle facetten alles weten, we hebben echter een groot netwerk en we weten waar we moeten zijn als er heel specialistische hulp noodzakelijk is. Wij nemen je vraag graag aan en we zorgen gewoon dat je geholpen wordt. Nieuwsgierig? We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Gebruik het contactformulier of neem telefonisch contact op via 033-2471111.