Je hebt afscheid genomen van je lokale data en hebt alles in de cloud ondergebracht. Microsoft (of Google) hebben alles goed geregeld en je kunt dus rustig gaan slapen. Is dat zo? Ja, er is héél veel héél goed geregeld. Maar moet je in het geval van data op één paard wedden? En hoe zit het met retentietijden van Microsoft of Google, welke garanties geven ze daarop en hoe lang duurt dataherstel eigenlijk. Met wie neem ik dan contact op? Om echt niet wakker te liggen van zorgen over dataverlies is het misschien goed om even verder te lezen.

Datto Cloud Saas Back-up
Met Datto Cloud Saas Back-up weet je één ding zeker, je data in de cloud is veilig!

Back-up & Herstel

Bescherm en herstel data in de cloud 24/7 tegen hacks en ongewenste verwijdering met Cloud SaaS back-up. Laat jouw waardevolle gegevens niet aan het toeval over. Maak 3x per dag automatisch en veilig een back-up van:

  • Microsoft 365 Exchange
  • OneDrive
  • Sharepoint
  • Teams
  • Google Suite

€ 3,– per gebruiker per maand (ongeacht de hoeveelheid data), vraag naar de mogelijkheden 033-2471111 of vul de contactvelden onder aan de pagina in.

Risico’s op dataverlies

Eén op de drie bedrijven rapporteert dat ze te maken krijgen met dataverlies van cloudbased applicaties, bijvoorbeeld door virus of ransomware schade, het (per ongeluk). Andere redenen zijn het verwijderen van bestanden, of menselijke fouten zoals het overschrijven van bestaande data en verwijderde data door geannuleerde accounts. Vergeet niet dat er binnen bedrijven ook gewoon kwaadaardige ‘end-user’ activiteit kan zijn of foutief werkende applicaties.

Beschermd tegen verlies of aanvallen van buitenaf

Datto levert toonaangevende oplossingen die voorzien in bedrijfscontinuïteit en noodherstel. Een van deze oplossingen is Office 365 SaaS Protection, hiermee zorg je ervoor dat de gegevens die je aan de cloud hebt toevertrouwd 24/7 beschermd en beveiligd zijn. We leggen je graag uit waarom dit nodig is! Hoewel je het misschien niet zou verwachten zijn zelfs gegevens in cloud-gebaseerde applicaties kwetsbaar voor:

  • Het zelf verwijderen van bestanden, dat kan toevallig of opzettelijk/kwaadwillend zijn
  • Malwareschade of ransomware-aanvallen
  • Operationele fouten zoals het per ongeluk overschrijven van gegevens
  • Gegevens die verloren gaan als gevolg van geannuleerde gebruikerslicenties

Waarom Office 365-back-up onvoldoende is

Micrsoft heeft natuurlijk gedacht aan herstelmogelijkheden, deze zijn helaas vrij sumier en voor de meeste gebruikers ontoereikend. In de praktijk is het daardoor niet altijd mogelijk om je data terug te zetten of te herstellen. Datto Office SaaS Protection beschermt wél tegen gegevensverlies door inactieve licenties. Gegevensverlies door permanente verwijdering komt bijvoorbeeld voor als een SharePoint Online-beheerder een siteverzameling verwijdert. De data die in de prullenbak terecht komt wordt automatisch na enige tijd permanent verwijderd. Ook ransomeware is een beruchte veroorzaker van dataverlies, Microsoft beveelt hiervoor een back-up met behulp van een product van een derde partij aan.

Ongelimiteerde back-up en oneindig bewaren

Met Datto Office SaaS Protection kun je OneDrive, Exchange, Teams en SharePoint automatisch driemaal per dag back-uppen. Ook een extra back-up is zo geregeld. De bewaartermijn staat standaard op oneindig.

Ondersteuning voor Google G Suite

Natuurlijk is dit verhaal ook van toepassing op de G Suite van Google!

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.