Ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat SSL is en waar je het voor nodig hebt. Toch is het iets waar je waarschijnlijk dagelijks mee te maken hebt. SSL wordt al jaren gebruikt om verbindingen tussen computers te beveiligen, dus ook om websites te beveiligen. Dit gebeurt door het verkeer tussen jouw browser en de webserver te versleutelen. De beveiligde websites herken je aan het bekende groene slotje bovenin je browser. Voor SSL is een SSL-certificaat nodig, maar wat is een SSL-certificaat eigenlijk? En wat is dan TLS? En waarom heb je SSL eigenlijk?

Veilige verbindingen met behulp van SSL-certificaat
Veilige verbindingen met behulp van SSL-certificaat

SSL-certificaat nodig?

Twijfel je of je website veilig is? Heb je een certificaat nodig. Wil je meer informatie over SSL? Vul de velden hieronder in en stel je vraag of bel gewoon met 033-2471111.  Uitleg van de begrippen SSL, TLS en https

  Als je met SSL te maken krijgt gaat het ook al gauw over een aantal andere begrippen. SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer. Met behulp hiervan wordt er een versleutelde verbinding tussen twee computers opgezet. Door de versleuteling (of encryptie) kun je data veilig over het netwerk (en dus ook het internet) sturen. Zo kunnen internetcriminelen de gegevens niet inzien of aanpassen. Zonder zo’n SSL-certificaat worden gegevens tussen computers als leesbare tekst verstuurd en kan jouw gevoelige data veel gemakkelijker in verkeerde handen vallen.

  Een veilige SSL-verbinding kun je aan twee dingen herkennen, het groene slotje bovenin je browser en de URL start met https in plaats van http (URL is de regel waarin de websitenaam en pagina staat). Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. Veilig dus gelet op de extra S aan het einde. Informatie over het certificaat en de uitgever daarvan vind je door op het slotje te klikken.

  TLS staat voor Transport Layer Security. Dit de een veiligere opvolger van SSL. De SSL term wordt meestal gebruikt terwijl in de praktijk bijna altijd gebruik wordt gemaakt van TLS.

  Wat is een SSL-certificaat?

  Inmiddels weet je dat SSL de verbinding tussen twee computers beveiligt. Om zo’n beveiligde verbinding plaats op te kunnen zetten is er een certificaat nodig, een SSL-certificaat. Een certificaat bevat onder andere gegevens over de certificaathouder, het domein en de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven.

  Waarom wil je een SSL-certificaat?

  Hieronder vermelden we de belangrijkste redenen waarom waarom je een SSL-certificaat nodig hebt voor jouw website:

  1. SSL is wettelijk verplicht volgens de AVG
   Een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt.
  2. ‘Onveilig’ meldingen in Google Chrome zonder SSL
   Vanaf juli 2018 geeft Google Chrome alle websites die geen SSL-certificaat hebben als onveilig weer.
  3. Gevoelige informatie wordt gecodeerd met SSL
   Gevoelige informatie wil je alleen over een versleutelde verbinding versturen. Dat maakt het een stuk lastiger voor internetcriminelen om deze gegevens te bemachtigen.
  4. SSL is belangrijk voor SEO
   Zoekmachines belonen websites met een SSL-certificaat met een hogere ‘ranking’ of waardering in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.
  5. SSL schept vertrouwen
   Een website met een SSL-certificaat wordt sneller vertrouwd.
  6. SSL helpt tegen Phishing
   Een webbrowser valideert met behulp van het SSL-certificaat of de website. Zo weet een bezoeker zeker dat hij echt op jouw website zit en niet op een nagemaakte Phishing website.

  Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

  We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.