Anno 2021 beschouwen we bedrijfscontinuïteit, het werken op afstand en een flexibele werkplek als normaal. Toch hebben veel bedrijven dit nog niet allemaal voor elkaar, veel van deze zaken zijn gedurende de Coronacisis wél in een stroomversnelling terecht gekomen. Ze zijn of inmiddels geregeld of ze staan op de agenda. Organisaties streven er tegenwoordig naar hun personeel vanaf een willekeurige locatie toegang te geven tot (bedrijfs)desktops, applicaties en gegevens. Op die manier kunnen ze hun werk ook bij uitzonderlijke omstandigheden ‘buiten de deur’ maar toch met hun vertrouwde werkplek uitvoeren.

Met behulp van de IGEL UD Pocket geef je een medewerker met eenvoudige hardware extern/remote toegang tot een veilige en beheerde werkruimte.

Geef je mensen een veilige werkruimte

Met behulp van IGEL OS kun je met elke apparaat dat gebaseerd is op de bekende x86-64 architectuur (PC’s, laptops etc.) toegang tot een veilige en beheerde werkruimte bieden. Als je opstart met de UD Pocket of UD Pocket2 maak je geen gebruik van reeds aanwezige besturingssysteem op het apparaat. Het onderliggende reeds geïnstalleerde besturingssysteem en de lokale bestanden blijven gewoon intact. Je kunt dus vrijwel elke PC gebruiken die toevallig in de buurt is. De UPD pocket kan verbinding maken met een heel scala aan virtuele werkplekken en diensten. Denk aan Office 365, Microsoft Windows Virtual Desktop, Citrix, VMware, Amazon en andere cloudgebaseerde werkplekken. Met de nieuwe UD Pocket2 kun je opstarten vanaf een USB-C- of een USB-A-connector.

Wat biedt IGEL UDP pocket je?

De UD Pocket en UD Pocket2 worden beiden geleverd met IGEL OS, een zeer veilig op Linux gebaseerd besturingssysteem geschikt voor x86-64-apparaten. IGEL OS biedt eenvoudige en veilige toegang tot een reeks virtuele desktop- (VDI) en Desktop as a Service (DaaS) -omgevingen. IGEL OS wordt geleverd met een ingebouwde webbrowser waarmee je gemakkelijk en veilig toegang tot Office 365 en andere SaaS-applicaties hebt.

Bedrijfscontinuïteit

Thuiswerkbeleid is eenvoudig te realiseren door medewerkers veilige toegang te geven met behulp van de UD Pocket vanaf een USB-connector. Je geeft de UD Pocket of UD Pocket2 aan je externe medewerkers of gastgebruikers en met de vooraf geconfigureerde instellingen hebben ze directe toegang tot hun cloudwerkplek.

UD Pocket helpt je veilig vanuit thuis te werken

Je wilt dat je medewerkers op een veilige manier thuiswerken. Onze oplossing is zeer veilig. Gebaseerd op het Linux besturingssysteem en losstaand van het onderliggende lokaal op het apparaat geïnstalleerde besturingssysteem. Er is ondersteuning voor tweefactor authenticatie en gecombineerd met een virtuele Windows omgeving zorg je ervoor dat je gegevens blijven waar ze zouden moeten staan.

Beheer en aanpassing op afstand

Het regelen van bedrijfscontinuïteit en decentraal werken kan er zomaar voor zorgen dat jouw organisatie virtuele desktops in verschillende regio’s moet organiseren. En als het tegenzit met afwijkende producten en services van verschillende leveranciers. Dit is geen probleem met IGEL OS, de UD Pocket en UD Pocket2 kunnen op afstand en veilig worden onderhouden en bewaakt met de IGEL Cloud Gateway.

Zoveel gebruikers zoveel wensen

Via de IGEL Universal Management Suite (UMS) en IGEL Cloud Gateway is het mogelijk om van alle gebruikers de juiste configuratie te beheren. Dit kan per gebruiker of voor groepen van gebruikers. Configuraties kunnen met behulp van een eenvoudige interface beheerd worden via slepen en neerzetten. Met beleidsinstellingen kunnen zaken als uiterlijk, connectiviteit, zichtbaarheid en of beveiligingsparameters ingesteld en gewijzigd worden.

Verbeterde gebruikerservaring

Verleg de afhandeling van zware processen van de lokale PC naar de cloud. Hierdoor heb je meer grip op je ICT omgeving. Denk aan de meerwaarde van extra veiligheid. Alles ‘gebeurt’ immers binnen het beveiligde datacentrum! Data blijft binnen die beveiligde muren. Gebruikers verbinden met een licht (en dus goedkoper) apparaat met het datacentrum waar gebruik gemaakt wordt van de daar aanwezige rekenkracht. Servers in datacentra zijn robuust uitgevoerd en onderdelen ervan zijn dubbel uitgevoerd om problemen aan hardware te ondervangen. Ook over back-up hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken, alles binnen het datacentrum is op dat vlak geregeld.

De belangrijkste kenmerken van de UD Pocket

  • Geeft elk x86-64-apparaat een dubbele opstartmogelijkheid. Een willekeurige PC bij een medewerker thuis kan dus óf de aanwezige Windows opstarten of via IGEL opstarten en verbinden met de bedrijfsomgeving.
  • Ondersteuning voor webapplicaties via een beveiligde webbrowser.
  • Ondersteuning voor meerdere varianten van cloudwerkplekken.
  • Installatie van applicaties en plug-ins van derden mogelijk op extra partitie.
  • Verander elk onbeheerd apparaat in een veilig beheerd eindpunt.
  • Werkt onafhankelijk van het reeds geïnstalleerde besturingssysteem dankzij dual boot.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

Lees ook eens de acht redenen om Igel te gaan gebruiken.

We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal op het gebied van bedrijfscontinuïteit mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.