RelaQs je werk doen, waar en wanneer dan ook

Met onze flexibele IT services helpen wij (ArchiLogiQ – ALQ) ondernemers in Nederland alles te halen uit hun IT omgeving. Met een vastberaden team specialisten op zowel strategisch als operationeel vlak helpen wij dagelijks bedrijven. Hierbij lossen we IT problemen op, doen implementaties van hard- en software, beheren de servers en werkplekken en adviseren hoe bedrijven hun IT in kunnen zetten om nog efficiënter te kunnen werken. Wij vinden dat onze klanten altijd RelaQs moeten kunnen werken.

ArchiLogiQ - ALQ

Altijd in begrijpelijke taal

We begrijpen ondernemers en vinden het belangrijk dat we dezelfde taal spreken. Geen moeilijke termen, geen IT vakjargon, nee laten we alles lekker duidelijk en begrijpelijk houden.

Onze obsessie

Onze obsessie

Het is onze ambitie, onze obsessie om te zorgen dat jij en alle mensen binnen jouw MKB bedrijf probleemloos, of in onze termen RelaQs hun werk kunnen doen. Waar en wanneer dan ook, het moet gewoon altijd werken. Wij geloven erin dat IT ten dienste moet staan van jouw bedrijf en niet andersom.

Nieuwe doelen

Van huis uit zijn we altijd een ‘ICT beheer organisatie’ geweest. Onze passie ligt daar nog altijd, maar we zijn van mening dat de wereld om ons heen verandert. Om van blijvende toegevoegde waarde voor onze klanten te zijn veranderen wij mee. Onze focus voor de komende jaren is:

  • IT fouten voorkomen door zelfherstellende systemen, hierdoor hogere beschikbaarheid van IT middelen en minder irritaties bij medewerkers van organisaties
  • Betrouwbare adviseur, door ‘beide-benen-op-de-grond-adviezen’ organisaties helpen de juiste strategische keuzes te maken. Wel, niet of gedeeltelijk naar de cloud. Hoe creëer ik een veilige IT omgeving terwijl mijn medewerkers extern werken?
  • Geef klanten mogelijkheden om zelfredzaam te zijn. Neem bijvoorbeeld een vergeten wachtwoord. Een wachtwoord moet eenvoudig en direct door een medewerker zelf gereset kunnen worden en hiervoor wil je niet een Servicedesk hoeven te bellen.
  • Breng de ICT service ervaring minimaal op het niveau van wat consumenten privé ervaren met apps en diensten.

De naam ArchiLogiQ

De naam ArchiLogiQ – ALQ

De naam ArchiLogiQ is ontstaan door de samenvoeging van drie woorden: Architectuur, Logisch en Qualitatief. De oprichters vonden dat de IT een stuk transparanter, logischer kon en hebben een model opgezet waarin klanten modulair hun IT ondersteuning kunnen samenstellen. Inmiddels gebruiken we zelf meestal de afkorting ALQ in plaats van de volledige naam ArchiLogiQ.

We zijn onderdeel van de Ventus Groep; een onafhankelijke IT-dienstverlener die met ruim 90 IT consultants al ruim 20 jaar haar klanten internationaal ondersteunt met expertise op het gebied van (cloud)infrastructuren, security, netwerken, (automated) testen, testmanagement, agile scrum, projectmanagement, servicemanagement en interim IT. Ventus adviseert, detacheert en realiseert projecten voor overheids- en non-profitorganisaties en het (inter)nationale bedrijfsleven.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

We vertellen je graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag.