Microsoft heeft enige tijd geleden in Windows Virtual Desktop de opvolger van de oude vertrouwde RDS omgeving gelanceerd. Langzaam maar zeker is dit product volwassen geworden en na intern flink testen en uitproberen bevelen we dit product inmiddels van harte aan! Microsoft heeft de naam Windows Virtual Desktop medio juni 2021 gewijzigd in Azure Virtual Desktop (AVD).

AVD (WVD) of Azure Virtual Desktop (Windows Virtual Desktop) draait in Microsoft Azure cloud
Volwassen en klaar voor jou.

Remote Desktop (RDP) en Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) bestaan nog steeds naast elkaar en we helpen je graag met de juiste keuze. Het is namelijk erg afhankelijk van de situatie of nu RDP of AVD het beste past. Meer inhoudelijke informatie over Azure (Windows) Virtual Desktop kun je op deze informatiepagina lezen.

Azure (Windows) Virtual Desktop is maatwerk

In de meeste artikelen over AVD (WVD) zul je lezen dat het allemaal in paar muisklikken te installeren en configureren is. In de praktijk blijkt dit soms wat weerbarstiger. Wij kennen de valkuilen en zijn je graag van dienst om deze dienst gladjes voor je op te zetten.

Even opfrissen, wat is AVD (WVD) ook al weer precies?

Windows Virtual Desktop is op 1 oktober 2019 wereldwijd gelanceerd en sinds die tijd beschikbaar. Windows Virtual Desktop lijkt op remote desktop services (RDS) dat heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken. Met dat verschil dat iedere gebruiker met Windows Virtual Desktop een Windows 10 omgeving krijgt. Dit virtuele bureaublad draait op het bekende Azure (Microsoft cloud platform) en integreert volledig met Office 365. Hierdoor wordt de gebruikerservaring enorm verbeterd. De schaalbaarheid van de Azure omgeving is nu beschikbaar voor virtuele werkplekken. Om te benadrukken dat de WVD propositie onderdeel is van het Azure platform heeft Microsoft de naam van Windows Virtual Desktop gewijzigd in Azure Virtual Desktop.

Geïnteresseerd of meer toelichting nodig?

Er valt enorm veel over AVD (WVD) te vertellen. Als je op zoek bent naar een dergelijke oplossing kunnen we in een eerste gesprek al heel snel aangeven of Azure Virtual Desktop iets voor je is. Als wij denken dat een andere oplossing beter bij je past zullen we je dat natuurlijk ook vertellen. Neem telefonisch contact op via 033-2471111 of stel hieronder je vraag. Zie voor meer informatie ook onze pagina over Virtuele Werkplekken.